Gone

Finally the ghost mouse is gone…. we hope!

Äntligen är spökmusen ute ur huset.

En dag när Jen satt i gästis/kontoret tittade plötsligt en stor mus/råtta in över tröskeln. Den var gråbrun och såg likadan ut som den som Fatso tog för ett tag sedan. Den gick ut i vardagsrummet igen och jag efter, lite tyst. Ropade på Mick som kom och vi letade runt lite. Den hade krupit in bakom TV-hyllan. Mick gick efter något att smälla till den med och då smet den och dörrarna var öppna och den smet rätt ut. I alla fall kunde vi inte hitta den någonstans efteråt. Sedan dess har vi inte sett några småtollar någonstans heller.

Samma morgon hade någon ätit en av de döda bruna jätteflugorna i köksfönstret och lämnat vingarna kvar. Rådisen var nog glad att få komma ut där den kunde hitta lite mat för inne i vårt heta hus är det rättså dåligt med mat. Men ute är det ju som den ska vara.

Om den ändå inte bajsade överallt hade den kanske fått stanna. Vi började bli lite vana vid den och den hade lite lustiga saker för sig. Den fasnade aldrig i fällorna som var fullmatade med olika godsaker. Den pillrade ur de oknäckta makadamnötterna och en dag hade den spridit minst 20 nötter över hela golvet. Lilla Laban!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *