Rain

Regnet det bara faller ner. It’s uncanny this rain. Never stops. Leaches are starting to thrive. Again we are trying for Coffs but I think we will have to stay at home again.

Någon, fåglar eller råttdjur har gett sig på våra icke mogna majskolvar. Faan oxo. Nätade förstås. Antagligen är det Australian King Parrots som är i farten. De flockar sig runt huset nu och äter Privets / Liguster och förmodligen majs. Nästa år ska vi näta direkt.

Pumpor som har börjat växa i komposten har börjat sprida sig över hagen. Inte många pumpor dock och hoppas att de inte ruttnar.

Alla macadamnötter är skördade sedan två veckor tillbaka. De stod i en låda på golvet och möglade på utsidan. Skalade det gröna ytterskalet och nu är det bara det stenhårda innerskalet kvar. De är inte många och vi har snällt delat med oss med de stora svarta gulstjärtade gojorna. Pelle Nöttjuv har lärt upp sina avkommor så de är fler nu som kan knäcka dem. Även de gultofsade kakaduorna (sulfurcrested cocka’s) vill åt maca-nötterna så de jagar varandra. Om de svarta bara är en så får den på tafsen men är de tre så får gultofsarna på tafsen.

Livet i dalen – lera och regn, klafs, klafs och översvämning. Vi drog upp slangarna en bit igen. Men nu är tanken i alla fall full så att vi har dricksvatten. Sen är byttorna under takrännorna fulla igen som vi kan ha till disk mm. Tvätta kläder?? Nixpix. Ingenstans att torka i det fuktiga vädret. Luftkonditioneringen räcker inte till. Nåja. Det går ingen nöd på oss än. Internetet funkar och elen är fortfarande igång så det är b ra. 19 dagars mat plus nödransonen finns.

Regn och regn och regn och regn och regn och regn.

Gräsklippardelen till traktorn är lagad men handjagaren gick vi bet på. Måste ta isär hela djävla motoren och hjulen. En annan dag… Och så regnar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *