Bra och dåligt / Good and bad

English last.

Lördagsutflykt till Trädgårdsgalan i Macksville. Vi försökte ta reda på när den öppnar, till ingen nytta. När vi kom dit såg vi att de öppnade klockan 8.00. Vi kom dit en halvtimme innan stängningsdags.

Men först hade vi några ärenden i Kempsey som vanligt. Livet är alltid fullt av ärenden när vi sätter oss i ute’n. Så först posten, sedan hyrställe för maskiner. Vi bokade en jordfräs. Nu måste vi se till att vi vet precis var vi ska använda den. Efter maskinuthyrningsplatsen tog vi en snabbis till Big W för att leta efter en metallitermått, men de hade ingen och inte heller hade de en på Woolies.

Så sedan vidare till Bunnings som ringde i torsdags för att låta oss veta att hylla nr 2 hade kommit upp från Port. Vi betalade i kassan och gick för att plocka upp den. Artikelnumret var fel och priset var högre. Har de höjt priset under tiden som de slarvade med vår beställning? Vi hade inte med kvittot från förra hyllan. Mick tror Bunnings tog det och behöll det. Så nu ska vi in där och bråka när vi åker för att få jordfräsen, utan några kvitton, bara beställningslappar. Just nu hatar vi Bunnings men de har ingen konkurrens här i Kempsey så vad kan vi göra? Köra till Port är inget alternativ när man bor så långt borta som vi gör.

Hur som helst så på Trädgårdsgalan fanns ingen mat kvar och många bås hade stängt. Vi fick två churros var så att vi kunde hålla oss till ett lunchställe. Sedan hittade vi ett mangoträd och ett pomeloträd och köpte dem.

Vi åt fisk och pommes på ett fik som precis stängde men vi fick maten och fick sitta utanför vid bord de hade där.

Yay vår plantage tar form.

Garden Gala
Garden Gala
Pomelo and Mango trees
Pomelo and Mango trees
Bridge Café
Bridge Café

 

 

Good and bad

Saturday outing to the Garden Gala in Macksville. We tried to find out when it opened to no avail. When we got there we saw they opened at 8.00. We got there half an hour before closing.

But first we had some errands in Kempsey as usual. Life is always full of errands when we get into the ute. So first the Post Office then the rental place for machinery. We booked a garden tiller. Now we have to make sure where we want to run it through the property. After the machinery rental place we took a quickie At Big W to look for a metal litre measure but they had none and nor did they have one at Woolies. So then on to Bunnings who called on Thursday to let us know the second shelf had come up from Port. From here our moods dipped. We paid and went to pick it up. The number was wrong and the price was higher. Did they raise the price while botching up our order? We did not bring the receipt from last shelve. Mick thinks Bunnings took it and kept it. So now we have to pop in there and make a fuss when we go to get the tiller, without much proof. right now we hate Bunnings but they have no competition here in Kempsey so what can you do? Driving to Port is no Option when you live so far away.

Anyway so at the Garden Gala there was no food left and many stalls had closed. We got two churros each to tie us over to a lunch place. Then we found A mango tree and a pomelo tree and bought them.

Had fish and chips at a cafe’ that closed but let us sit at their tables outside on the sidewalk.

 

Yay our plantation is taking shape.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *