Australia Day

Ingen stor fest på Australiens dag för oss. Vi bestämmer oss för att göra lite BBQ på kvällen. Vi hade en fin bit nötkött, gjorde våra egna pommes frites och en sås gjord av puffballsvamp som vi plockade förra veckan. Vi hade också våra hemodlade majskolvar. Allt mycket, välsmakande.

På morgonen sådde vi chilipeppar och jalapeñopeppar, där det redan växer chili och jalapeño. På grund av torkan så klarade sig inte mycket av det vi sådde så att vi beslutade att bara lägga till nu när vi har några trevliga regn. Såde också mer vårlök.

Vi slipade delar av färg och obehandlat trä i prep för att måla lite mer i blivande sovrummet / tidigare kontor / gästrum. Rummet ser redan väldigt inbjudande ut och lite kungligt.

Sedan började det regna och vi satte oss ner för att knäcka några makadamnötter. Vi fick inte många i år och hälften av dem är infekterade med små larver så huset är mer eller mindre fullt av små små nattfjärilar. Svårt att hitta vad det är för sort. Kanske macadamia borer men, men. Nu vet vi var de kom ifrån, haha.

No big celebration on Australia Day for us. We decide to do a little BBQ in the evening. We had a nice piece of beef, made our own french fries and a sauce made from puffball mushrooms that we picked last week. We also had our home grown corn cobs. All very, very tasty.

In the morning we sowed chilli peppers and jalapeño peppers where there is already growing chilli and jalapeño. Due to the drought not much of what we sowed made it through so we decided to just add on now that we have some nice rains. Also sowed more spring onion.

We sanded parts of paint and untreated wood in prep for painting some more in the bedroom to be / former office / guestroom. The room is already looking very inviting and a bit royal even.

Then it started to rain and we sat down to crack a few macadamias. We did not get many this year and half of them are infested with a tiny moth larvae so the house is more or less infested with a tiny moth. Now we now where they came from, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *