A bit of diary

Efter några dagars regn har allt grönt växt med rasande fart. Man kan knappt se att det har brunnit på gården. Vi hade inget riktigt het eld men ändå. I landet har både grönsaker och ogräs tagit fart. Började ogräsrensa. Massor at portlak hade tagit fart så vi lät lite växa kvar som grönsak. M fortsatte att såga ner liguster-ogräs-träden nere i lilla hagen men för hundrade gången blev motorsågskedjan lös. Något är fel, kedjan är ju ny!

Bakade tranbärsmuffins på eftermiddagen och käkade popkorn och kollade hyrfilm (från bibblan).

Nattlivet kommer så smått tillbaka. Pungråttan har käkat upp alla jordgubbsbladen IGEN! En jättespindel – huntsman – satt på utsidan av fönstret. Plötsligt satt en stor groda lite ovanför den. Senare var båda borta! Daggen är tillbaka och dagarna är väldigt fuktiga. Man svettas bara av att sitta! Trots den nyinförskaffade luftkonditioneringsapparaten.

I södern fortsätter eldarna.

Weeded and harvested, lots of purslane – gotta try this weed in food – worked in the little paddock and at the bottom of the lower citrus – chain on Bonnie is just stretching all the time – what’s wrong, baked cranberry muffins, no rain but a lot of thunder.and very humid and warm. 

Nightlife is easing back. Big huntsman on outside of window in the middle of the night – big frog smack dab on the window – dissapearing act : both gone later in the night! Dew in grass, humid and warm nights and days.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *