En onsdag på landet

Upp tidigt, snabb frukka, jagade bort korna, ut till grönsakslandet. Mick förberedde sötpotatisen. Jag skyfflade över finklippta gräset som nu är mylla till den färdiga kompostjorden och sedan använde vi av det till sötpotatisen och rad 1 i 4:an. Ogräsrensade säng 1 (persilja) och säng 4 (dill). Säng 2 och 3 sådde vi basilika och snake bönor i. Micke grävde om, skördade och arrangerade sötpotatisen i grönsaksland 3. Sen tvättade och diskade han för att spara händerna lite. Jag registrerade alla livsmedel vi köpte igår. Elektricitetskillarna kom och skar ner lite på Macadamiaträdet för att det inte ska hänga ner på elkablarna. Hamburgare på ciabatta till lunch. Korna kom och betade igen så Micke tog några foton skickade en bild till Neil innan han jagade bort dem. Jenna (dottern) ringde tillbaka och sa att de skulle vara nere på lördag med hästar och hundar. Mick på traktorn för att klippa ormbunkarna so skjuter upp igen. Finklippte blad som jag krattat ihop och arrangerade an ny kompost som man sen kan ta av och blanda in i kökskomposten. Dopp i bäcken och kaffe tid! Den underbara doften av Blåregnet. Kor dök upp igen och Mick tog några bilder. Vi låter dem vara. De gick snart. Slut på dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *