kitchen/store room door

Rättelse från nedan!!! Det var en annan dörr vi fixade och satte dit. Dörren till huvudbyggnaden tog vi och använde. et fanns ingen dörr till “förrådet”.

I köket har vi en gammal dörr mellan förrådet och köket. Vi beslöt att restaurera den och “lackera”. Här är den i skicket när vi köpte utom att vi har hängt en spegel där så att man kan se hur man ser ut när man ska gå ut. Fast vi har sällan tid att kolla och vem bryr sig! Här ute.

Här är baksidan av dörren med gamla gångjärnen som vi behållit. Men graffitin har vi slipat bort. Vi tog kort av dem men inte kul blajskriverier. Hela huset hade massor av klotter. Vi har kort på de flesta men flera väggar med klotter var helt ruttna så måste bort och vidare var det inget trevligt klotter heller.

Här ser man hur sneda och vinda väggarna är. Även här. Ni som följt oss vet ju att köket var öppet för väder och vind och användes mer som veranda än kök av förra ägarna.

Här ser man dörröppningen. Jämför upptill och nertill.

Golvet i förrådet har vi lagt själva men köksgolvet är original. Vi har lagt en vinylmatta där vid ingången och lite mattor här och där men tanken är att lägga golvplattor över hela senare. Under tiden är det lite romantiskt med sol genom golvspringorna och man ser ner på marken under huset. Man måste också peta skräp, matrester och annat spill då och då. När vi flyttade in var det lite äckligt.

Dörren på plats. Det gula är målartejp.

Klart! (Jajaja vi jobbar på tröskeln)

Lägg märke till den fina arbetsbänken som nu också är färdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *