Söndag – time for some last tlc in the winter garden

No translation  this time – good luck!

Lite kallare idag -1.3 grader! Vi trynar framför elden ända tills efter morgon”kaffet”.

Satte upp listerna som täcker mellanrummet mellan väggplankorna. släpade bort grenar mm från stigen till bäcken och la i en hög i gräset. Vi rensade en stig när vi skulle plantera de små lillypillyträden och då slängde vi bara iväg dem på stigen för att det var kväll.

Efter middagen var det dags för mer trädgårdsjobb. Satte nät över loquaten. Den har mer frukt än förut så den börjar väl bli “vuxen” nu. Vi tog de gamla vattenrören som förut gick från bäcken till vattentanken. Vi böjde dem och satte fast i marken med halvtjocka pinnar och sedan trädde vi nätet över. Smart va!

Samtidigt passade vi på att beskära päronträdet också. Ser fram emot att få många fler päron i vår/sommar än förra årets 7 stycken eller året innan 2 eller första året då vi inte ensa visste vad det var för ett träd.

Inspekterade landen igen och nu var basilikan heldöd och även bönplantorna i 2:an. Resten verkar trivas riktigt fint. Bladsellerin hade liksom blommat ut precis där jag gallrade dem.

Gick en runda runt gården: avocadosarna mår fint, pomelon mår fint och lillypillysarna står kvar och är inte ätna av. Inga frukter på dessa än. Plockade fler lime. Imorgon blir det Key Lime Pike – bakning av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *