Jam sylt

Så får man pyssla lite medan det regnar. What to do when it rains aaaaall the time:

T.ex. ta ut Davidson’s Plum ur frysen, tina och göra sylt. Jag följde inte receptet på nätet för förra gången jag gjorde det blev det en riktigt hård sylt. Davidson’s Plum from freezer, already halved and deseeded. Thaw over night. Dump in pot and run mixer. Sugar about half of the plum stuff. Cook and taste and add more to your liking. Cook about 25 min and try the jelly test now and then. Pour into clean jars. This jam should not be stiff so you can pour it in a cup and make tea if you want. Or on ice cream or bread or anything.

Tina över natten (de är redan urkärnade och halverade). Häll i en kastrull. Mixa med mixerstav till mos. Häll i socker ungefär hälften mot plommonen. Koka upp och smaka av om det behövs mer socker. Det är tillräckligt med naturligt pektin för att man ska skippa citron och kärnor mm. Varför de har i ättika i sylten begriper jag inte alls. Koka en stund tills syltproven funkar. Det tar kanske 20 minuter. Man får kolla då och då. Häll sen på rena burkar.

The recipes on the internet calls for lemon and seeds and vinegar and I cannot figure out why. Enough pectin in the fruit without.

Förhoppningsvis kan jag nu ha sylten också att göra té av och ha lite omväxling i dryckerna.

Nyplockade går ju också bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *